Su Deposu Yalıtımı Nasıl Yapılmalıdır?

Su deposu yalıtımı sağlıklı su kullanmayı sağlayabilmek adına çok mühim bir uygulamadır.  Su deposu yalıtımının düzenli yapılmasının ülkemizde yasal zorunluluğu yoktur. Zamanla bu konudaki algı yükseldikçe su deposunun temizliği gibi yalıtımının da belli periyotlarda yenilenmesi zorunlu bir uygulama haline gelecektir. Zira içindeki suyu temiz ve steril tutamayan bir deponun temizlenmesi çabası, geçici ve günü kurtarmak şeklinde bir çaba öteye geçmeyecektir.

su depoları maliyetleri

Sağlıklı Depo Kullanımının Önemi

Sağlıklı su tüketmek için depo yalıtımı, düzenli bakım ve temizlikteki gibi güncellenmelidir. Yalıtım kontrolü düzenli bir şekilde yapılan depoların sağlıklı kullanım süresi de uzun olacaktır.

Su Deposu Çeşitleri

Su deposu yapımı farklı niteliklerde olabilmektedir. Depolar plastik, fiberglas, kâgir, betonarme, paslanmaz çelik ve galvaniz gibi çeşitli ana yapılardan oluşabilir. Farklı boyutlarda köşeli ya da silindirik yapıda olabilir. Deponun nitel ve biçimsel yapısında neyi tercih edeceğimizi, kullanım yerinin ve alanının özelliği belirleyici olacaktır.

Su deposu üretimi konusunda ülkemizde önemli firmalar bulunmaktadır. Özellikle polietilen kökenli hammaddeyle yapılan su deposu üretimleri, en son rotasyon teknolojisi ile uluslar arası gıda standartlarına uygun hazırlanmakta ve içme suyunun depolanması için de güvenle kullanılmaktadır.